Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΟΣΚΑΡ 2011:Ο Κυνόδοντας και οι προβλέψεις


Ο «Κυνόδοντας» μπορεί να συγκεντρώνει τις ευχές των Ελλήνων σινεφίλ για να φύγει από τη βραδιά της φετινής απονομής των Οσκαρ με το αγαλματίδιο της καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, αλλά τα πρακτορεία στοιχημάτων στο Διαδίκτυο έχουν διαφορετική άποψη, καθώς δίνουν την ελληνική ταινία ως αουτσάιντερ. Οποιος, λοιπόν, «τζογάρει» τα χρήματά του στην ταινία .............


του Γιώργου Λάνθιμου θα τα πάρει πίσω, αν γίνει η έκπληξη και κερδίσει, περίπου εις το δεκαπλάσιο (10,50 η απόδοσή του).

Στην κατηγορία της καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας έχει σαφή υπεροχή το μεξικάνικο «Biutiful» του φημισμένου σκηνοθέτη Αλεχάντρο Γκονζάλες Ιναρίτου με πρωταγωνιστή τον δημοφιλή Ισπανό ηθοποιό Χαβιέ Μπαρδέμ. Ιναρίτου και Μπαρδέμ δουλεύουν τα τελευταία χρόνια σε παραγωγές του Χόλιγουντ, γεγονός που μετρά θετικά στην κρίση των μελών της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, Τεχνών και Επιστημών. Γι' αυτό και το μεξικάνικο φιλμ «πληρώνεται» στο ταμείο με απόδοση 1,90 κατά μέσο όρο. Πιο ψηλά, όμως, από τον «Κυνόδοντα» του Λάνθιμου βρίσκονται δύο ακόμη υποψηφιότητες καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Δεύτερο φαβορί με απόδοση 3,25 προβάλλει το δανέζικο «In a Better World» της Susanne Bier και τρίτο (4,15) το καναδέζικο «Incendies» του Denis Villeneuv Rachid. Το απόλυτο αουτσάιντερ σε αυτή την κατηγορία είναι η ταινία «Hors la Loi» του Αλγερινού Rachid Bouchareb, με απόδοση 16,00.

Καθώς η μεγάλη βραδιά της 83ης απονομής των Οσκαρ πλησιάζει (την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου), τα στοιχήματα στο Διαδίκτυο δίνουν και παίρνουν και για τις άλλες κατηγορίες. Το απόλυτο φαβορί με τις πιο χαμηλές αποδόσεις είναι ο Colin Firth (υποψήφιος για Οσκαρ Α' ανδρικού ρόλου) για την ερμηνεία του στην ταινία «The King's Speech», με απόδοση 1,03. Δεύτερος σε προγνωστικά, αλλά σαφώς πιο πίσω (17,00) είναι ο Jesse Eisenberg για την ταινία «The Social Network». Ακολουθούν οι James Franco (20,00) για το φιλμ «127 Hours», Jeff Bridges (35,00) για το «True Grit» και Javier Bardem (40,00) για το «Biutiful». Εξίσου ξεκάθαρα προγνωστικά υπάρχουν και στις υποψηφιότητες του Α’ γυναικείου ρόλου. Η Natalie Portman για την ταινία «Black Swan» είναι το ακλόνητο φαβορί, αφού η απόδοσή της έχει «κάτσει» στο 1,05. Ακολουθεί η Annette Bening για το «The Kids Are All Right» με απόδοση 6,50.

Πιο αμφίρροπη είναι η κατάσταση -φαντάζει σαν κούρσα για δύο μόνο ταινίες- στις πιο δημοφιλείς κατηγορίες: της καλύτερης ταινίας και της σκηνοθεσίας. Ως φαβορί για καλύτερη ταινία προβάλλει το «The King's Speech» με απόδοση 1,17 και ακολουθεί το «The Social Network» με 4,50. Η ίδια κόντρα αποτυπώνεται και στην καλύτερη σκηνοθεσία, αλλά σε αυτή την κατηγορία αντιστρέφονται τα φαβορί, καθώς ως εκλεκτός εμφανίζεται ο David Fincher (1,57) για το «The Social Network» και έπεται ο Tom Hooper (2,25) για το «The King's Speech». Στις υπόλοιπες δημοφιλείς κατηγορίες, στην υποψηφιότητα του Οσκαρ β' ανδρικού ρόλου υπερέχει ο Christian Bale (1,10) για το «The Fighter» και για τον β' γυναικείο ρόλο η Melissa Leo (1,25) για την ίδια ταινία. Στο καλύτερο πρωτότυπο σενάριο προηγείται σε προτιμήσεις ο Ντέιβιντ Σάιντερ με 1,22 για το «King's Speech». Ταμείο, λοιπόν, για όσους «τζογάρουν» στην 83η απονομή των Οσκαρ την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου.
http://www.madata.gr/diafora/showbiz/92927.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails