Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

O Άγγελος Χαριστέας θα γίνει μπαμπάς



http://www.yupi.gr/gossip/c14172/%CE%86ggelos_Xaristeas.html
Η Εθνική Ελλάδας προκρίθηκε –κόντρα σε θεούς, δαίμονες και ΜΜΕ– στο Μουντιάλ του 2010 και ο Άγγελος Χαριστέας μιλάει για μια ομάδα, μια παρέα, που της αρέσει και ξέρει να δίνει μαθήματα. Σε πιστούς και άπιστους.

Το πιστεύαμε ότι θα προκριθείτε, έχετε μια πολύ καλή και κυρίως αποτελεσματική ομάδα». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια που άκουσε ο Άγγελος Χαριστέας από τους συμπαίκτες του στη Νιρεμβέργη, μόλις επέστρεψε (μετά το γλέντι στο Posidonio, με τον Χρήστο Χολίδη να κοιτάζει εντυπωσιασμένος τον Άγγελο να παίζει μπουζούκι και να βγάζει με επιτυχία τραγούδια όπως το «Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας») στη γερμανική πόλη (όπου συνεχίζει την εδώ και οκτώ χρόνια international καριέρα του δανεικός από την Μπάγερ Λεβερκούζεν, μετά τη Βέρντερ Βρέμης, τον Άγιαξ και τη Φέγενορντ).

Ο Χαριστέας λείπει οκτώ χρόνια από την Ελλάδα. Έφυγε ξαφνικά το καλοκαίρι του 2002 και δεν γύρισε ποτέ πίσω. Από 20 ετών παίζει 

 
σε ομάδες υψηλού επιπέδου και έχει μάθει να ζει μακριά από τη χώρα του και κυρίως μακριά από το ελληνικό ποδόσφαιρο. «Πολλές φορές δεν θυμάμαι καν πώς είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο στο πρωτάθλημα. Έριξα μαύρη πέτρα, μου φαίνεται» λέει γελώντας και συνεχίζει: «Μου λείπει η Ελλάδα, τα απλά και καθημερινά πράγματα. Ευτυχώς, όμως, είμαι μαζί με τη γυναίκα μου, Βαρβάρα, και περιμένουμε και το πρώτο μας παιδί! Σκέφτηκα στο παρελθόν να επιστρέψω στην Ελλάδα, είχα και μια πρόταση από την ΑΕΚ πριν από μερικά χρόνια, αλλά δεν προχώρησε. Τώρα πια το σκέφτομαι όλο και λιγότερο, αν και έλεγα ότι θα ήθελα να κλείσω την καριέρα μου σε μια ελληνική ομάδα».

Τον αμφισβήτησαν, τον έστησαν ακόμη και στον τοίχο, μερικούς μήνες πριν από τα μπαράζ με την Ουκρανία. Ο Χαριστέας είναι από τους πλέον αρμόδιους να μιλήσει για το Γερμανό προπονητή, αφού είναι σταθερά στις επιλογές του Ότο, ενώ το ότι ο Άγγελος μιλάει γερμανικά κάνει πιο εύκολη την επικοινωνία τους. «Ο κόουτς πολλές φορές μάς μιλάει για τον πόλεμο που έζησε μικρός, τα σπίτια που έβλεπε να καίγονται, τις δύσκολες καταστάσεις που έχει βιώσει. Είναι άνθρωπος σκληρός. Δυνατός. Όμως, το τελευταίο διάστημα τον είδαμε επηρεασμένο από την κριτική, διαφορετικό. Παλιότερα, αν αποφάσιζε να αφήσει κάποιον παίκτη εκτός ομάδας, δεν σήκωνε κουβέντα. Τελευταία μιλούσε, έδινε εξηγήσεις, γιατί είχε καταλάβει ότι οι Έλληνες δεν είναι Γερμανοί».

Σαν τον Χαριστέα, που και αυτός έχει ακούσει πολλά. Παρότι έχει πετύχει ιστορικά γκολ, όπως τα τρία στο Euro 2004, και παρότι έχει αποδείξει ότι και στην κακή βραδιά του θα δώσει τα πάντα για την ομάδα. «Έχω στενοχωρηθεί μερικές φορές για την κριτική που δέχομαι, αλλά δεν είμαι άνθρωπος που θα βγω να πω το παράπονό μου. Το θεωρώ αδυναμία. Αν θες να κάνεις καριέρα στο ποδόσφαιρο και να μην περάσεις απαρατήρητος, πρέπει να αντέχεις. Να έχεις γερό στομάχι».

Περισσότερα στο Down Town που κυκλοφορεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails